Er is al heel wat downloadbare content uitgekomen voor BioWare’s topper Mass Effect 3. Natuurlijk was het verschil in populairiteit wel te bemerken. Zeker als het ging om de eerste DLC welke het roerige einde van Mass Effect 3, wat veel commotie teweeg bracht, wat meer uitlegde.

Ondertussen staat er een nieuwe DLC op de agenda welke wederom verhaal gedreven gaat zijn en zal bij de fans vast en zeker een reden zijn om een traantje weg te pinken. Nu bedoelen de medewerkers van BioWare niet de figuurlijke zin van het woord ‘janken’, maar de letterlijke.

Via het BioWare forum kwamen onze concullega’s van Eurogamer namelijk bij het nieuws terecht dat ze bezig zijn met een project waarbij alle DLC schrijvers van ME3 betrokken zijn.

Componist Sam Hulick liet ook weten dat hij bezig was met iets nieuws en nog onaangekondigd in een van zijn tweets. Als een kleine teaser voor ons vermeldde hij dat het een hoog potentieel voor tranen heeft. Janken dus!

“Tossing in piano and muted strings for this one particular piece. High potential for tears.”

Ook zullen hierover meer details worden vrijgegeven in de nabije toekomst, aldus een van de BioWare medewerkers. Nog even afwachten dus.