De Mass Effect serie, een sci-fi RPG van Bioware, is sinds haar lancering een groot succes. Na een succesvol eerste deel, dat tot voor kort exclusief op de PC en Xbox 360 uitgebracht was, kwamen twee multiplatform sequels uit die naast veel verkochte exemplaren ook enorm goede games zijn. Elke fan van de serie weet dat Mass Effect een prachtig geschreven verhaal en een tof universum kent heeft waar erg goed een film van gemaakt kan worden.

Mass Effect 3, het laatste deel van de Shepard trilogie, was ook een verkoopsucces. Dit heeft Legendary Entertainment, de studio die de rechten heeft voor de verfilming, wat meer vaart achter de film laten zetten. Volgens Variety is de jonge scriptschrijver Morgan Davis Foehl namelijk gecontracteerd. Foehl heeft nog geen uitgebracht project op zijn naam staan, maar heeft ervaring opgedaan als assistent producer bij onder andere FX show’s ‘Rescue Me’ en Adam Sandler’s comedy ‘I Now Pronounce You Chuck and Larry’.
Legendary Entertainment werd enthousiast van Foehl zijn kijk op het Mass Effect script. Foehl is namelijk een groot fan van de serie en hij heeft ervaring met het schrijven van scripts die bestaan uit een combinatie van actie en tactische spionage.

Thomas Tull en John Jashni zullen samen met Avi en Ari Arad de film gaan produceren. Avi en Ari Arad werken onder andere aan filmprojecten van games de Uncharted, Metal Gear Solid, inFamous en Twisted Metal.

BioWare co-founders, Ray Muzyka en Greg Zeschuk, zullen als executive producers meehelpen. Tevens zal Casey Hudson, de executive producer van de Mass Effect franchise, zijn steentje bij dragen.

Op dit moment is er nog weinig bekend over de lancering van de film. Wanneer er meer informatie omtrent de film beschikbaar is, dan lees je dat hier op PSX-Sense.nl.