http://playsense.nl/images/file/img_50b6151a8590b.jpg

Het is duidelijk dat Sony de PlayStation Plus service erg aan het promoten is. Naast reclames, het feit dat je bij veel PS3 Ultra slim bundels een 90 dagen PS Plus abonnement krijgt en de 25% kortingsactie in september, kan je nu weer genieten van een goedkoop jaarabonnement. De Facebook pagina van PlayStation Nederland meldt namelijk dat je vanaf vandaag tot 9 januari 2013 een PS+ abonnement kan afsluiten met ook nu weer 25% korting, waardoor je voor slechts €37,49 een jaarabonnement af kan sluiten.

PlayStation Plus is een service waarbij je (normaal gesproken) voor €49,99 een jaar lang kan genieten van vele gratis games, thema’s, kortingen en andere voordelen zoals exclusieve beta toegang van nieuwe games.  Elke maand worden er gemiddeld drie nieuwe PlayStation 3 games en twee PlayStation Vita titels toegevoegd aan je Instant Game Collection die je dan gratis kan downloaden.

Er is wel één restrictie wat betreft de games: Je kan ze alleen spelen zolang je PS Plus lid bent. Wanneer het abonnement afloopt zijn de games helaas niet meer beschikbaar voor gebruik. Als je na (bijvoorbeeld) één maand weer lid wordt dan kan je de eerder gedownloade spellen wel gewoon weer spelen.

Voor de mensen die net afgelopen week PS Plus aangeschaft hebben is het natuurlijk zuur, maar over het algemeen is dit een mooie kans om veel content voor een lagere prijs binnen te halen. Misschien een leuk Kerst cadeautje voor een familielid of kennis?