http://playsense.nl/images/file/img_5111bf52c405f.jpg

Terwijl de next-gen consoles de huidige generatie in de nek hijgen komen er ondertussen nog wel aardig wat mooie en interessante games uit. Eén hiervan is natuurlijk Grand Theft Auto V, die in september dit jaar in de winkels moet gaan liggen. Maar wat nu als Sony of Microsoft dit jaar al met een nieuwe console aan komen zetten en stel deze zijn niet backwards compatible, wat dan?

Take Two CEO Strauss Zelnick reageerde op de geruchten rondom een mogelijke dual-gen release, oftewel een GTA V voor de huidige generatie en er eentje voor de nieuwe. Aandeelhouders hebben namelijk argwaan dat wanneer de nieuwe consoles dit jaar uitkomen, en GTA V hier niet op te spelen valt, dat het allemaal wellicht niet zo winstgevend wordt als dat ze gehoopt hadden.

Alhoewel de CEO een antwoord gaf op een mogelijke release op twee generaties was hij natuurlijk allesbehalve concreet, iets waar CEO’s en politici vaak enorm goed in zijn. Antwoord geven zonder daadwerkelijk iets te zeggen.

Zo vertelde hij dat geen enkele gamer GTA V zal overslaan in de hoop dat er een betere versie komt in de nabije toekomst. Hij voegde eraan toe dat de game iedereen zal wegblazen en dat het dus vanaf september te koop zal zijn.

Wachten voor een geoptimaliseerde versie zullen dus volgens hem niet veel gamers doen, maar hij sloot niet uit dat het wellicht gaat gebeuren. We zijn benieuwd of sommige van jullie het er voor over zouden hebben om te wachten op een next-gen release terwijl er een PS3-versie al in de winkels ligt, laat het ons even weten in de comments.

“There is not one gamer who is going to sit out of GTA V hoping that something that is going to come along down the road that’s better. It’s going to blow everyone away, and it’s going to be in the market in September,” he said, when questioned whether there might be a “dual-generation launch” for the game due to the proximity of its release date to Sony and Microsoft’s presumed Fall console launches.”