Het zou ons niet verbazen wanneer Aliens: Colonial Marines op het einde van 2013 bovenaan vele lijstjes met grootste teleurstellingen van het jaar prijkt. Een dubieuze eer die de game dan ook volledig verdiend ten beurt zou vallen. Eerder kon je hier al lezen dat een ex-medewerker van Gearbox niet te spreken was over het eindproduct en nu beweert een tester van de titel dat SEGA volledig bewust een uiterst zwakke game uitgegeven heeft.

De man in kwestie opende een discussie op Reddit en stelde vervolgens dat SEGA maar al te goed wist dat Aliens: Colonial Marines zou teleurstellen. De uitgever koos er bewust voor om gamers in de val te lokken met misleidende promotie, waarvan het hoogtepunt – de E3 demo – inmiddels haast legendarisch geworden is. Alsof dat nog niet erg genoeg is, beweerde de tester dat Gearbox geld dat voor de Aliens game bedoeld was in de ontwikkeling van Borderlands 2 gepompt heeft.

Volgens de moderators van Reddit is de tester legitiem, al dienen we hier wel bij te vertellen dat de man inmiddels zijn account verwijderd heeft. Mogelijk omdat SEGA en/of Gearbox erachter gekomen is, al zou het dus ook kunnen dat het hier gewoon gaat om een gefrustreerde Aliens-fan die wat uit zijn nek loopt te lullen. Neem dit bericht dan ook met de nodige dosis zout, al zouden we er niet van opkijken wanneer de woorden van deze “tester” op waarheid zouden berusten.