Wanneer Blizzard op de PlayStation Meeting plots het podium veroverde en trots aankondigde dat Diablo III zijn opwachting zou maken op de PS3 én de PS4, leefde hier en daar de hoop op een cross-play feature tussen de PS3 game en de in 2012 verschenen PC versie. Met andere woorden: fans zouden graag hebben dat er een verbinding gemaakt wordt tussen het PlayStation Network en de PC service Battle.Net.

Je had het waarschijnlijk al afgeleid uit de titel, maar dat is dus officieel niet het geval. Blizzard erkent in het onderstaande statement dat cross-play een geweldige feature zou zijn, maar geeft meteen ook aan dat Diablo III dit niet zal ondersteunen. Hier zijn twee specifieke redenen voor: het PSN en Battle.Net zijn twee totaal verschillende diensten en de PS3 versie van Diablo III werd ontwikkeld met de DualShock controller in het achterhoofd.

“While we think cross-platform play would be awesome, there are currently no plans to allow connectivity between PlayStation Network and Battle.net (this is pretty standard for most games that have PC and console support). As a result, the characters on your Battle.net account and PlayStation account will also remain separate.”

“In terms of allowing an analog controller hookup for the PC, we don’t have any plans for that kind of support right now. Similarly, since Diablo III for console was designed with a controller in mind, the PlayStation version of Diablo III will not support USB mice or keyboards.”

Dit houdt uiteraard ook in dat de PS3 versie van de game met een heel andere interface zal komen aanzetten om te compenseren voor het gebrek aan muis en toetsenbord. Diablo III wordt dus meer dan een ‘eenvoudige’ port. Wij zijn alvast erg benieuwd.