Toen LucasArts op de voorbije E3 met Star Wars 1313 kwam aanzetten, waren fans en critici onmiddellijk erg enthousiast. De titel had eigenlijk wel wat weg van Uncharted in de ruimte en moest met die spectaculaire graphics wel een next-gen game zijn. Wie meer informatie wil, kan hier even onze preview doornemen.

Nu Disney echter het roer van LucasArts in handen genomen heeft – een zet waar wij persoonlijk best tevreden over zijn – ziet het ernaar uit dat Star Wars 1313, dat eigenlijk nog dit jaar zou moeten verschijnen, in de koelkast beland is. Dit wordt althans beweerd door verschillende bronnen, aldus Kotaku.

Een andere bron vertelt dan weer meer over het woelige ontwikkelingsparcours dat de game  – die al vanaf 2009 in productie zou zijn – heeft afgelegd. Zo zou de titel aanvankelijk als tie-in bedoeld zijn voor een inmiddels eveneens op het achterplan geschoven TV-serie die zich tussen beide Star Wars trilogieën afspeelt.

Meer over het problematische ontwikkelingsproces kan je hier lezen. Wij onthouden echter vooral dat het er niet al te best uitziet voor het nochtans uiterst beloftevolle Star Wars 1313. LucasArts heeft overigens nog geen officiële reactie gegeven en blijft erbij dat de game op het programma staat voor 2013. Wordt vervolgd.