De Dead Space serie is inmiddels een bekende franchise geworden van Electronic Arts, maar zoals je gisteren kon lezen leek het vierde deel al voor de aankondiging geannuleerd te zijn. Deze berichtgeving werd de wereld in geslingerd door een anonieme bron die dit vertelde aan VideoGamer. De uitgever (EA) zou namelijk niet tevreden zijn over de verkoopcijfers van het derde deel, waardoor men het vierde deel geannuleerd zou hebben.

Gisteren wilde EA nog niet reageren, maar inmiddels is daar verandering in gekomen. Electronic Arts heeft aan Gamasutra en de bron die wij gebruikt hebben, Videogamer, laten weten dat het gerucht vals is en dat Dead Space nog steeds een belangrijk IP is. Voorlopig lijkt de serie nog in leven te zijn wat goed nieuws is. We moeten ook wel zeggen dat Dead Space 3 anders wel heel weinig tijd zou hebben gehad om zich te bewijzen. De game ligt immers nog niet zo gek lang in de winkels.

“While we have not announced sales for Dead Space 3, we are proud of the game and the franchise remains an important IP to EA.”