In 2011 verscheen Alice: Madness Returns en het was een redelijke game te noemen. Vooral de stijl en gevarieerde wereld sprongen eruit. De uitgever van de game, Electronic Arts, was niet tevreden met de verkoopcijfers, want deze waren niet goed genoeg. Het zal dan ook lang duren voordat we een nieuw deel gaan zien of toch niet?

De bedenker van de nogal duistere versie van Alice, American McGee, heeft namelijk op zijn Facebook dit onderstaande bericht achtergelaten:

  1. If we could get the rights from EA, would you play Alice 3?
  2. If you’d play Alice 3, would you back it on Kickstarter?
  3. If you said yes to those two things, make some noise – I’m trying to gauge interest in case I happen to discuss this with EA during GDC in two weeks. The more interest there is, the more seriously they’ll take the conversation.

Het lijkt er dus op dat hij graag een nieuwe Alice game wil maken, maar hiervoor dient hij eerst de rechten te verkrijgen van EA. Hij werkt immers al twee jaar niet meer voor de uitgever en heeft zelfs zijn eigen studio genaamd Spicy Horse opgezet. Op deze wijze vraagt hij openlijk of er interesse is voor een nieuw deel en of deze steun zal krijgen. Als er voldoende reply op is zal hij wellicht een poging wagen om de rechten in handen te krijgen. Hoe denken jullie hierover?