Na de release van LA Noire verbrak Rockstar de samenwerking met de ontwikkelaar Team Bondi, waardoor de studio al snel leegliep en in financiële moeilijkheden kwam. Gelukkig was daar de oplossing in de vorm van KMM. KMM is een TV en filmstudio dat onder andere rechten bezit van Mad Max.

Enige tijd na de annexatie is Team Bondi onder de vleugels van KMM aan de slag gegaan met een next-gen game die door Warner Bros. uitgebracht zou gaan worden. Het betreft hier de game Whore of the Orient, waar inmiddels ook artwork van vrij is gegeven (hierboven).

Deze gebeurtenissen liggen nu enige tijd achter ons en via MCV vernemen we nu dat er weer mensen worden ontslagen en vervolgens kwam het nieuws er achteraan dat Whore of the Orient op hold staat.

Hierop reageerde Doug Mitchell van KMM met het bericht dat ze actief bezig zijn om de juiste investeerder voor de game te vinden, maar hij ging niet in op de mogelijke ontslagen bij Team Bondi. Dit bij elkaar opgeteld lijkt er inderdaad op dat Whore of the Orient op hold staat naar aanleiding van financiële problemen.

“Whore of the Orient is a unique and extraordinary story and game, and we are still actively pursuing the right investor to partner with.”

Vanzelfsprekend is dat een interpretatie van de feiten dus of het klopt is een tweede. Echt rooskleurig ziet het er in ieder geval niet uit en als Team Bondi op zoek is naar een investeerder suggereert dat, dat Warner Bros. zich inmiddels weer heeft teruggetrokken. Zodra we weer iets vernemen lees je het hier.