http://playsense.nl/images/file/img_519e201cb541a.jpg

Microsoft is enorm onaardig tegen indie ontwikkelaars terwijl Sony ze juist met open armen ontvangt. Zo heeft Microsoft aangekondigd dat indie ontwikkelaars geen games kunnen publiceren op Xbox One als ze geen uitgever kunnen vinden. Dat is enorm jammer, aangezien indie ontwikkelaars ook een kans verdienen zonder uitgever. Sony laat indie ontwikkelaars wel zelf publiceren, de PS Vita is een goed voorbeeld van een handheld met veel indiegames.

De eerste ontwikkelaar heeft zelfs al een persbericht de deur uitgedaan waarin ze hun ongenoegen uiten tegenover Microsoft. Ontwikkelaar Curve meldt namelijk dat ze alleen nog maar de PlayStation 4 en PlayStation Vita zullen ondersteunen en Microsoft links laten liggen.

De ontwikkelaar meldt dat Xbox Live Arcade destijds een geweldig initiatief was van Microsoft. Microsoft heeft het alleen helemaal verpest volgens Jason Perkins, Managing Director Curve Studios, door geen soortgelijke opties te bieden aan ontwikkelaars met de Xbox One. Doordat Microsoft weigert te kijken naar betere mogelijkheden voor indie ontwikkelaars heeft hij besloten enkel nog met Sony in zee te gaan.

“XBLA was a trailblazer last generation, so it’s sad to see Microsoft not announcing dedicated support for independent developers on the Xbox One.” said Managing Director Jason Perkins, who started his own game development career as an independent developer on the Commodore 64.

Jason added, “Refusing to concentrate on easier submissions and discoverability leaves the way clear for Sony to capture the most innovative market in gaming right now.”

Het lijkt wel alsof Microsoft een hele verkeerde weg inslaat en iedereen loopt te roepen dat ze de andere kant op moeten gaan. Het ziet er naar uit dat Sony uiteindelijk er met de buit vandoor gaat doordat Microsoft niet wilt luisteren.

Ook hier bij PSX-Sense merken we een enorme opkomst van indie ontwikkelaars die ons regelmatig mailen met een reviewcode van hun game. Deze ontwikkelaars werken hard voor publiciteit en we helpen ze dan ook graag om hun game aan bekendheid te helpen. Het is enorm jammer om te zien dat Microsoft niet wilt helpen, deze mensen verdienen immers ook erkenning.