Assassin´s Creed III: Liberation van Ubisoft Sofia verscheen eind vorig jaar voor de PlayStation Vita en was een prima titel zoals je kunt lezen in onze review. Eindelijk een grote game voor de handheld toen, maar dit jaar hoeven we geen Assassin´s Creed te verwachten voor de handheld. Waarom? Ze hebben het te druk met Assassin´s Creed IV: Black Flag bij Ubisoft.

Ashraf Ismail van Ubisoft vertelde tegenover Eurogamer dat Assassin´s Creed III: Liberation het erg goed heeft gedaan (waar ze trots op zijn), maar desondanks ligt de focus van Ubisoft Sofia nu op een bepaald onderdeel in Assassin´s Creed IV: Black Flag.

“Liberation actually did very well – we’re very proud of it. From a resource standpoint, the team that worked on Liberation is actually working with us on AC4. They’re developing a specific part of the game for us.”

Hij vervolgde dat de teams die werken aan de nieuwe Assassin´s Creed en Watch_Dogs ontzettend groot zijn en daarbij heb je Tom Clancy´s: The Divsion en The Crew ook nog. Het lijkt er volgens ons op dat Ubisoft momenteel alle teams nodig heeft om hun games succesvol af te ronden.

De volgende generatie lijkt voorlopig voorrang te krijgen, maar we hopen wel dat we in de toekomst toch nog wat van Ubisoft op de Vita gaan zien, want wellicht hebben de verkoopcijfers nu al veel invloed gehad. We gaan het zien.