We schreven eerder vandaag al dat Ubisoft dit jaar geen plannen heeft om een nieuw Assassin’s Creed deel uit te brengen voor op de PS Vita. Toch blijkt dit ‘niet helemaal’ het geval te zijn. In een interview met Eurogamer wist Sylvain Trottier namelijk te melden dat Assassin’s Creed IV: Black Flag volledig speelbaar gaat zijn op de PS Vita. Dit door middel van de Remote-play functie.

Ondanks dat de PS Vita dit jaar geen nieuwe game in de Assassin’s Creed franchise mag verwachten, hoeven we in ieder geval het spektakel toch niet helemaal te missen. Verder wist Trottier nog te melden dat de teams te druk zijn met andere games en dit de beste oplossing bleek te zijn. Het enige wat nu gedaan hoeft worden is het optimaliseren van de besturing, zodat de game vervolgens vloeiend speelbaar gaat zijn op de PS Vita.

“You’ll be able to leave your main screen and switch it all on to the Vita,” said Trottier. “This is going to be a supported feature in Assassin’s Creed 4. All we have to do is make sure the controls are good on the Vita because it’s missing a few buttons.”