Eerder dit jaar werd Ratchet & Clank: Into the Nexus aangekondigd. Inmiddels is bekendgemaakt dat de nieuwe game in de Ratchet & Clank franchise verschijnt op 13 november in Europa, waar hij in de Verenigde Staten een dagje eerder beschikbaar is, namelijk op 12 november.

Into the Nexus zal korter zijn dan de meeste andere games in de Ratchet & Clank reeks. Insomniac, de ontwikkelaar van Ratchet & Clank, liet hier op weten dat ze inmiddels twaalf jaar bezig zijn met het ontwikkelen van verschillende Ratchet & Clank games. In de twaalf jaar hebben ze veel verhalen bedacht, waar dit verhaal er één van is. Dit verhaal mag dan wat korter zijn, maar het voelde voor Insomniac ‘goed’.

Daarnaast verscheen op het PlayStation Blog nog een YouTube filmpje waarin een kijkje achter de schermen wordt geven bij de ontwikkeling van de Ratchet & Clank games. Dit filmpje kun je hieronder bekijken.

Ook is de pre-order bonus bekend gemaakt. Als je de game nu al reserveert krijg je Ratchet’s Pyronox Armor gratis bij de game, deze is hieronder te zien. De game zal €29,99 gaan kosten.