Shinji Mikami sleutelt momenteel vlijtig aan de next-gen horrorgame The Evil Within, een titel die ons eindelijk nog eens echt de stuipen op het lijf zou moeten jagen. Gamers kennen de man uiteraard vooral van Resident Evil, de populaire griezelreeks die uit zijn brein voortgekomen is. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we waarde hechten aan Mikami’s woorden.

In een interview met Edge’s magazine, geeft Mikami aan dat de PS4 en Xbox One inmiddels zo goed als identiek zijn. De Xbox One had bij de aankondiging minder goede specificaties dan de PS4, maar inmiddels zijn de consoles aardig gelijk aan elkaar. Dit maakt het voor Mikami gemakkelijker om de game te ontwikkelen, want hierdoor volstaat de ontwikkeling van één versie in plaats van dat hij twee versies van dezelfde game moet maken voor beide platformen.

Sterker nog, in de realiteit komt het er op neer dat er niet echt een groot verschil tussen beide platformen zit en dat is voor de ontwikkeling van multiplatform games uiteraard erg gunstig.

“There’s no real difference between them,”

“We only need one console. Why do I have to make two versions of a game? And when Xbox One was first announced it had lower specs than PS4, but now they’re almost identical.”

“So either will do.”