De games van 2014: Castlevania: Lords of Shadow 2 & Destiny – Enkele jaren na het verschijnen van Castlevania: Lords of Shadow zal dit jaar het vervolg eindelijk uitkomen die de saga na het eerdergenoemde deel en Mirror of Fate zal afsluiten. Destiny is een totaal andere game, maar belooft ook niet minder dan een topper te worden. Bungie is al jaren bezig met dit ambitieuze project en in 2014 zal het nieuwe universum voor de gamers geopend worden met als doel hier nog jaren in te vertoeven. Iets wat waarschijnlijk wel gaat lukken.

Castlevania: Lords of Shadow 2 – Dit nieuwe deel speelt zich enkele jaren na het vorige deel af, waarbij je wederom de rol aanneemt van Gabriel Belmont, maar dan in het heden. Na jaren van slaap waarschuwt Zobek Gabriel, of ook wel Dracula, over de terugkeer van Satan en het is weer aan onze held om het dreigende gevaar te verslaan. Naast deze belangrijke reden zoekt Gabriel ook naar een mogelijkheid om van zijn onsterfelijkheid af te komen, waar hij al eeuwen mee zit. Deze insteek met betrekking tot het verhaal gecombineerd met de inmiddels bekende gameplay zal in een nieuwe setting een interessante ervaring opleveren.

Waarom gaat dit een topper worden? Met het eerste deel wist Mercury Steam eindelijk een fatsoenlijke 3D-actiegame binnen de Castlevania franchise uit te brengen en in de kern lijkt het vervolg er behoorlijk op. Wel is het zo dat Mercury Steam nu nog grootser en meer memorabel wil gaan uitpakken en dat gecombineerd met fantastische (afwisselende) gameplay, een visueel erg passende setting en een in potentie wederom briljante soundtrack moet voldoende zijn voor succes. Het origineel was een fantastische titel en met dit vervolg krijgen we meer, beter en grootser en van wat we ervan gespeeld en gezien hebben kan dit niet meer fout gaan.

Meer:
Gespeeld: Castlevania: Lords of Shadow 2

Destiny – In Destiny draait het om de zogenaamde Guardians. Dit zijn de laatste beschermers van de mensheid en zij hebben als doel om de laatste stad op Aarde tegen al het gevaar dat dreigt te beschermen. Als speler kun je de keuze maken uit drie verschillende rassen; mensen, Awoken en Exo, en met jouw personage zul je je gaan begeven in de grootse Destiny wereld waarbij het in de kern om het beschermen van de stad gaat, maar Destiny is veel meer dan dat vanwege het MMO aspect dat een unieke gameplay combinatie oplevert van MMO elementen en first person shooter aspecten.

Waarom gaat dit een topper worden? Iedereen kent Bungie als de ontwikkelaar van de Halo franchise en daarmee heeft de ontwikkelaar zich al lang en breed bewezen. Destiny is ontstaan uit een samenwerkingsdeal met Activision die maar liefst 10 jaar duurt, wat wel aangeeft dat Destiny niet zomaar een game is, maar echt zeer serieus genomen moet worden. Sterker nog, er zijn plannen voor meerdere delen, wat wel aangeeft dat Destiny iets heel groots moet gaan worden. Tot dusver is Destiny niet anders dan bejubeld door de pers, ook door ons, en dat komt doordat Bungie echt iets nieuws probeert en durft te doen in twee gecombineerde genres die inmiddels overbevolkt zijn.

Meer:
In actie gezien: Destiny
Destiny VGX trailer