De Europese versie van South Park: The Stick of Truth is iets anders dan de Amerikaanse versie en dat komt doordat er zeven scènes zijn gecensureerd. Het betreft scènes van minimale lengte dus de content die je mist is amper drie minuten, maar dit schoot desondanks bij velen in het verkeerde keelgat.

Hier blijft het niet bij qua beperkingen, want nu blijkt dat de Duitse versie nog wat meer ‘censuur’ bevat. Alle nazi-symbolen zijn namelijk uit de Duitse versie gehaald, maar dat heeft te maken met de Duitse wet.

De wet stelt namelijk dat deze symbolen niet geuit mogen worden, ook niet in producten die onder de categorie van vrijheid van meningsuiting vallen, maar gezien de Duitse geschiedenis is dat niet zo heel vreemd.

Ubisoft vertegenwoordiger: “With regards to the German version, all Nazi symbols have been removed from the game in accordance with German law.”

De versie die in de Benelux in de winkels zal liggen bevat wel alle nazi-symbolen, maar moet het zonder zeven korte scènes doen die blijkbaar te ver gingen. De game ligt volgende week in de winkels en verwacht in de loop van volgende week ook onze review.