Metal Gear Solid V: Ground Zeroes is pas het begin van het PlayStation 4 avontuur van Snake aangezien deze game als proloog dient op Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Met een naderende release maakt Konami steeds meer details bekend en zo nu ook weer het één en ander aan nieuwe details.

Afhankelijk van hoe en wie je redt in Ground Zeroes heeft dat gevolgen voor hoe de ontwikkelingen zullen plaatsvinden in The Phantom Pain. Hoe dit precies werkt is niet duidelijk gemaakt, maar hiermee bevestigd Konami dat de saves van Ground Zeroes werken met The Phantom Pain en dat je tot op zekere hoogte verder kunt waar je was gebleven.

Dit hangt samen met de zogenaamde Mother Base wat je in-game companion app feature is. Mensen die je hebt gered zullen naar de Mother Base gestuurd worden en zij kunnen helpen om deze basis verder uit te bouwen. Bijgevolg kunnen ze je bijstaan in de zin van air-support evenals dat je naar geluidsbestanden in de game kunt luisteren.

Vroege kopers van de game zullen exclusieve Mother Base items ontvangen die toegankelijk zijn in The Phantom Pain, maar niet in Ground Zeroes. Tot zover de laatste informatie.

Hieronder een hoop nieuwe screenshots van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.