Binnen de Assassin’s Creed franchise zijn nog vele mysteries die de fans goed bezig weten te houden. Vaak zat duiken er hints op naar een nieuw deel, setting en meer. Ook is Ubisoft er niet vies van om in eerdere delen zelfs al te teasen naar iets wat gaat komen in de toekomst en dit is nu het geval met Assassin’s Creed: Unity.

Assassin’s Creed: Unity speelt zich af in Frankrijk, zoals Ubisoft onlangs bij de aankondiging bekendmaakte en dat was groots nieuws. Grappig genoeg waren de eerste hints al in Assassin’s Creed: Brotherhood te vinden. Jawel, het deel dat in 2010 verscheen.

Aan het einde van de game zie je een moment voorbij komen waarin mysterieuze symbolen geprojecteerd worden en de twee prominente symbolen zijn de Phrygian Cap en de Eye of Providence. De Phrygian Cap is een symbool van de Franse revolutie en de Eye of Providence heeft een link met Noord-Amerika, de setting van Assassin’s Creed III.

Door de aanwezigheid van het Phrygian Cap symbool in Assassin’s Creed: Brotherhood werd er al een signaal afgegeven dat een eventueel toekomstig deel zich tijdens de Franse revolutie af zou kunnen spelen en dat is inmiddels een feit. Dit wist schrijver Jeffrey Yohalem overigens via Twitter te bevestigen.