We weten inmiddels allemaal dat Assassin’s Creed: Unity zich zal afspelen tijdens de Franse Revolutie. Als de aanwezigheid van de Notre Dame in de eerste teaser al niet voldoende was, dan legde dat geweldige shot van een guillotine in kikkerperspectief (dat paradoxaal genoeg het “unity”-logo haarfijn in twee kapte) de tijdperiode definitief vast. Er zou echter nog een andere Assassin’s Creed in de maak zijn, en buiten de ondertitel “comet”, weten we over die game vooralsnog bitter weinig.

Het is nu echter mogelijk dat we Comet in tijd en ruimte kunnen situeren. In een interview met de Canadese website The Grid besprak Jade Raymond – het hoofd van Ubisoft Toronto – namelijk de Assassin’s Creed franchise, waarop ze prompt haar mond voorbij leek te praten. Ze vertelde immers dat de ontwikkelaar samenwerkt met historici om het Parijs van in de Franse Revolutie en het klassieke Rome zo realistisch mogelijk na te bootsen. Ja, je leest het goed: én het klassieke Rome.

Als je dan nog eens bedenkt dat één van de mogelijkheden in een recente enquête over de toekomst van Assassin’s Creed hintte naar de opkomst van Caesar in het oude Rome, lijkt dit al veel meer dan een berekende gok te zijn. Bovendien vloog in die tijd een komeet – toepasselijk “Caesar’s comet” genaamd – dicht langs de aarde, wat de ondertitel van de game zou verklaren. Vallen de puzzelstukjes op hun plaats of is dit gewoon een geval van (on)gelukkig toeval? Wat denken jullie?

“But then there is an additional element of getting to relive and play a role in these pivotal moments in history. We work with historians to recreate these societies — ancient Rome, the French Revolution. And because each game is crafted in a new era, players don’t get tired of the it.”