Minecraft is sinds eind vorig jaar beschikbaar voor de PlayStation 3, maar zal ook zijn weg nog vinden naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita. Tot op heden is hier nog steeds geen releasedatum voor bekend, maar wel weten we inmiddels dat de beoogde release het tweede of derde kwartaal van dit jaar zal zijn.

Dit valt tussen april en september, dus dat is alsnog erg breed. Desondanks geeft het wel aan dat de game voor de genoemde platformen qua ontwikkeling zijn einde nadert. Daarbij mogen we zowel op de PlayStation 4 als de PlayStation Vita de meest up to date versie verwachten en ook zal de framerate ‘lovely and smooth’ zijn.

Via het PlayStation Blog werd Mojang’s Owen Hill ook nog gevraagd hoe het zit met eventuele Cross-buy features en hierop gaf Hill aan dat de studio van plan is om wereld transfers tussen de PlayStation 3 en PlayStation 4 beschikbaar te maken, dit eventueel ook op de PlayStation Vita. Echt concreet over Cross-buy was hij dus niet.

Verder bestaat er een mogelijkheid dat er een korting zal zijn op de PlayStation Vita versie voor spelers die de PlayStation 3 versie hebben gekocht.