Elk jaar verschijnt er een nieuwe Madden, FIFA en natuurlijk ook een nieuwe NHL uit de stal van EA Sports. NHL 15 is inmiddels onthuld en het zal het eerste deel worden die naar de nieuwe generatie komt.

Aangezien de ontwikkelaars over meer kracht beschikken kunnen ze ook meer kanten op wat betreft; graphics, gameplay, physiscs en kunstmatige intelligentie. Hierboven zie je al de eerste teaser trailer en hieronder staan alle nieuwe features op een rijtje.

12 Player NHL Collision Physics: Een nieuw systeem voor de phyiscs waardoor alle spelers op het ijs levensecht bewegen en reageren op gebeurtenissen, zoals botsingen, acties bij het net en wanneer spelers op elkaar eindigen.

Real Puck Physics: De puck is vrij lastig te realiseren in de game zodat deze authentiek overkomt. Elke actie zal invloed hebben op de puck en hierdoor kan deze draaien, rollen en stuiteren zoals je dat in de echte wedstrijden ziet.

Authentieke Speler & Uitrusting Models: Elke speler is opnieuw vanaf de grond opgebouwd en zo heeft deze nu drie lagen. De lagen bestaan uit het lichaam, uitrusting zoals bescherming en natuurlijk het shirt. Elke laag moet onafhankelijk reageren. Het shirt zal meebewegen naar wat je als speler doet.

Realistisch ogende spelers: Men wil de spelers ook zo authentiek mogelijk weergeven in de game en daarom gebruiken ze dezelfde techniek als in EA Sports UFC. Op deze manier zie je de juiste animaties en emoties op de gezichten. Sport is emotie en dus is het belangrijk dat als iemand scoort je het ook duidelijk ziet op het gezicht van de speler.

Superstar Skill Stick: De Skill Stick is verder ontwikkeld zodat je nog meer controle krijgt over de spelers. Hiermee kun je de puck afschermen, op snelheid passes aannemen en meer acties ontdekken.

Authentieke arena´s: Wellicht zag je het al in de bovenstaande teaser trailer, maar de arena´s waar de strijd plaatsvindt moeten zo authentiek mogelijk ogen door het toevoegen van allerlei details. Denk dan aan de belichting wat verschilt per veld net als de spelerstunnels. Het publiek is nog niet te zien dus we moeten afwachten hoe dat er uit ziet.

Nieuw team van commentators: In NHL zullen nieuwe commentatoren zitten die je constant zal horen tijdens de wedstrijden. Dit zijn Mike ‘Doc’ Emrick en Eddie Olczyk van NBC Sports en daarnaast zal Ray Ferraro van TSN langs het ijs verslag doen. Ook zul je voor de wedstrijd de twee eerder genoemde commentatoren in beeld zien in de vorm van een video. Hierdoor moet de grens tussen het echte werk en de game vervagen. Bij elke wedstrijd word je tevens geïntroduceerd door NBC tot de stad en meer zodat je echt het gevoel krijgt alsof je naar een wedstrijd op tv aan het kijken bent.

Levend publiek: In NHL 15 zul je 9.000 individuele toeschouwers zien met 4x het aantal animaties in vergelijking tot de vorige generatie. Als je door het beschermende glas heen kijkt zie je borden met jouw naam erop, gekostumeerde fans en rivaliserende fans die naar je joelen. Het publiek moet levend zijn en snel reageren op wat er op het veld gebeurd.

Vision AI: Dit is een nieuw niveau als het gaat om de intelligentie van de spelers. Door deze nieuwe feature is de kunstmatige intelligentie uitgebreid. Hierdoor kunnen ze als ware lezen wat er kan of gaat gebeuren wanneer ze reageren op acties van teamgenoten of de tegenstander. Het anticiperen van passes, handelen in doelgebied en tegenaanvallen is beter geworden waardoor er meer flow in het geheel moet zitten.