Na de E3 van vorige week weten we al een stuk meer over Assassin’s Creed: Unity. Zo hebben we de eerste (indrukwekkende) gameplay gezien, weten we dat de game een coöp modus krijgt voor vier spelers en is het bekend dat we vanaf 28 oktober met de game aan de slag kunnen. Vandaag hebben we nog meer nieuws voor je.

Allereerst heeft ontwikkelaar Ubisoft meer losgelaten over hoe de game straks zal gaan draaien. Assassin’s Creed: Unity komt wel naar de huidige generatie consoles en niet naar de vorige generatie. Dit zou dan toch moeten betekenen dat de performance van de game ook weer een stukje beter is. Ubisoft heeft aangegeven dat het doel op dit moment is om Assassin’s Creed: Unity op een resolutie van 1080p en een framerate van 60 frames per seconde te laten lopen. Dit geldt zowel voor de PlayStation 4 als voor de Xbox One versie. Mocht dit doel behaald worden, dan is dat natuurlijk erg goed nieuws en dat zal betekenen dat het een aangename ervaring wordt om de game te spelen.

Hier houdt het nieuws echter nog niet op. Naast toevoegingen als de coöp modus en verschillende aanpassingen in het klim- en vechtsysteem, zal Assassin’s Creed: Unity namelijk ook een nieuw missie-systeem kennen. Ubisoft noemt dit zelf een Adaptive Mission Mechanic. Dit zorgt ervoor dat er tijdens een missie niet één specifiek doel is en wanneer dit doel dan niet wordt gehaald, de speler de missie opnieuw moet starten. Met dit Adaptive Mission Mechanic, zal er een nieuwe doelstelling komen wanneer je als speler er eentje niet voltooit. Wat voor nieuwe doelstelling je dan krijgt hangt af van de omgeving en omstandigheden.

Ubisoft heeft hier een simpel voorbeeld van gegeven. Als Arno zijnde moet je bijvoorbeeld ongezien een vijand afluisteren. Word je opgemerkt? Dan is het de taak om de vijand te achtervolgen door de stad. Lukt ook dit niet en raak je hem kwijt, dan kan het zijn dat je de locatie moet vinden waar de vijand zich verstopt. Al met al moet dit systeem ervoor zorgen dat de missies minder lineair en voorspelbaar worden. Het klinkt dan ook zeker als een toffe feature, die voor de algehele ervaring een groot verschil kan gaan maken.