Over ongeveer een maand zal Metro: Redux verschijnen voor de PlayStation 4. Deze collectie bevat twee games uit de Metro-serie, namelijk Metro 2033 en Metro: Last Light. Metro 2033 is helemaal opnieuw opgebouwd voor de nieuwse generatie consoles en draait nu op de nieuwste engine van de ontwikkelaar en daarnaast is de besturing flink onder handen genomen. Metro: Last Light is ook van een grafische update voorzien.

De beelden die we van deze collectie hebben gezien zagen er dan ook geweldig uit en de games komen grafisch gezien zeker tot hun recht op de PlayStation 4. Vaak zien we dat games op de PS4 aardig wat ruimte innemen op de harde schijf en zeker de games die grafisch het meest indrukwekkend zijn. Neem bijvoorbeeld het recent verschenen The Last of Us: Remastered, die in totaal 50 gigabyte van de harde schijf kost. Bij Metro: Redux zal dit echter anders zijn.

Het is namelijk bekendgemaakt dat Metro: Redux op de PlayStation 4 slechts 17 GB aan harde schijfruimte in zal nemen. Vergeleken met andere games op de PlayStation 4 is dit dus zeer netjes. We hopen dan ook dat games in de toekomst deze zelfde kant op gaan.