Teslagrad verscheen in december vorig jaar op de PC en al snel werd de game ook aangekondigd voor de PlayStation 3. Vervolgens werd de game ook gepoort naar de PlayStation Vita en nu zijn er plannen om ook een fysieke versie van de game uit te brengen in samenwerking met uitgever Sodesco. Als kers op de taart kunnen we nu ook aankondigen dat Teslagrad naar de PlayStation 4 komt.

Gelukkig, want deze zeer unieke indie game is er eigenlijk eentje die je niet wilt missen. Het verhaal achter de game is vrij simpel. Je bent een jongetje dat met behulp van allerlei hulpmiddelen en krachten een Tesla Tower beklimt. Denk hierbij inderdaad aan uitvinder Nikola Tesla en zijn indrukwekkende stroomexperimenten rond 1900. Echter beklimt het jongetje de toren om achter de waarheid te komen waarom het land met ijzeren vuist door een kwaadaardige koning geregeerd wordt.

De kracht van de game zit hem in de simpele doch sterke gameplay, prachtige visuele stijl en sprookjesachtige muziek. De game zou wellicht nog het best vergeleken kunnen worden met een oude Disney film, uit de tijd dat alles nog getekend werd. We zijn dan ook blij dat we deze game ook op de huidige generatie kunnen gaan spelen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt, enkel Q4 wordt genoemd. Wellicht dat we op de Gamescom meer te weten komen over een datum.