Tijdens de afgelopen E3 werd Rise of the Tomb Raider aangekondigd. In deze game ga je opnieuw op pad met Lara Croft en zal je weer vele spannende avonturen beleven, net zoals in het vorige deel uit de serie. Grafisch gezien zag dat deel er al prachtig uit en dat kan natuurlijk alleen maar goede dingen beloven voor een vervolg.

Wat de gezichtsanimaties betreft lijkt het met Rise of the Tomb Raider in ieder geval goed te komen. Camilla Luddington, de actrice voor Lara Croft in de game, heeft namelijk interessante details via Twitter gedeeld. Ze plaatste een foto van zichzelf, waarbij haar gezicht onder een bepaald soort fluoriserende verf zit. Deze verf wordt gebruikt voor de zogeheten ‘motion capture’ om zo het gezicht van het personage te kunnen ontwikkelen.

Wat hier indrukwekkend aan is vertelt Luddington in een volgende tweet. Met deze verf zijn er namelijk 7000 referentiepunten op haar gezicht, die dus overeen zullen komen met het gezichtsmodel in de game. Daarna liet ze weten dat het met de normale motion capture-technieken mogelijk is om slechts 90 van deze referentiepunten te krijgen. Dit is natuurlijk een enorm verschil, dus we kunnen verwachten dat de gezichtsanimaties in Rise of the Tomb Raider zeer indrukwekkend worden.