WWE 2K15 lijkt de goede kant op te gaan met in elk geval een fraaie grafische update, iets wat de serie ook hard nodig had. Iets lastiger krijgen ze het mogelijk met hun verhaallijn die ze gaan volgen. In de Showcase van dit jaar staan er namelijk twee feuds (vetes) centraal. Die tussen Shawn Michaels vs. HHH (van 2002 tot 2004) en CM Punk vs. John Cena (van 2011 tot 2013). Beide verhalen kennen echter twee vervelende feiten, waarvan er eentje zeer aangrijpend is.

Voormalig Heavy Weight Champion Chris Benoit speelt namelijk een grote rol in de vete tussen Michaels en HHH. Echter overleed hij op dramatische wijze in 2007 door eerst zijn vrouw en kind dood te schieten en vervolgens zichzelf. Sindsdien wordt Benoit niet meer in een WWE game vertoond en dit zou voor de 2K Showcase betekenen dat er opeens een groot gedeelte in hun verhaallijn wordt overgeslagen. Waaronder een uiterst spannende triple-threat match tussen Michaels, HHH en Benoit gedurende Wrestlemania 20.

Iets minder dramatisch, maar toch ook lastig voor de verhaallijn van CM Punk vs. John Cena, is het vertrek van CM Punk zelf begin dit jaar wat op weinig flatteuze manier ging. Sindsdien wordt Phillip Jack Brooks, zoals CM Punk werkelijk heet, volledig doodgezwegen door de WWE. Gevolg hiervan is wel dat er al maanden een boos publiek uit protest de naam van de bekende worstelaar blijft roepen. Niet heel handig om dan juist die persoon één van de leidende karakters uit je game te laten worden. En dan hebben we het nog niet eens over het papierwerk.

Als je deze verhaallijnen bekijkt zitten er dus nog aardig wat haken en ogen aan. Misschien dat het niet zo’n heel slim idee is om die twee dan als hoofdverhaallijnen van je game aan te voeren. Hoewel de ontwikkelaar heeft aangekondigd meer zogenaamde ‘feuds’ uit te brengen in de vorm van DLC. Venturebeat heeft ook al geprobeerd uitleg te krijgen, maar tot nu toe kwam daar nog geen duidelijke reactie op.

Laatste leuke feitje zijn de twee favoriete feuds van Shawn Michaels: Undertaker en Chris Jericho. Dat zou dus wellicht voor leuke DLC kunnen zorgen. WWE 2K15 verschijnt eind oktober voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.