Morgen verschijnt PES 2015 voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 en zoals te lezen is in onze review heeft Konami een zeer grote stap in de juiste richting gezet. Sterker nog, PES 2015 is een uitstekende voetbal game met zijn eigen insteek en manier van spelen.

Eén van de ‘problemen’ met de franchise is dat ze geen rechten hebben op de meeste, veelal Europese, licenties. Toch probeert de ontwikkelaar zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het echte werk en kunnen we bijvoorbeeld wel de Champions League spelen, een licentie die Konami wel bezit.

Als je de game morgen aanzwengelt zul je meteen een patch moeten downloaden, deze zet meteen wat zaken recht die we in de review als aandachtspunten noemden. Zo zijn alle transfers doorgevoerd, dit betekent dat alle spelers nu bij de juiste clubs zitten. Er worden 93 nieuwe tenues toegevoegd en meer dan 80 nieuwe gezichten voor meer authenticiteit.

Er worden verder 8 nieuwe teams toegevoegd, waaronder: Sparta Praag, FK Partisan en Maccabi Tel Aviv. Ook worden er 6 nieuwe teams uit de Braziliaanse League toegevoegd: Santos, Internacional, Vasco da Gama, Vitoria, Criciuma en Chapecoense. Als laatste zijn er nieuwe voetbalschoenen van Puma en Nike aan de voeten van spelers geplaatst.

In december zal er nog een update verschijnen voor de game met meer extra’s. Het is misschien niet zo indrukwekkend als een FIFA waar zelfs de schoenen van de grote spelers mee veranderen, maar dit alles bij elkaar moet wel een groot gevoel van authenticiteit geven. Daarnaast is het na verloop van tijd mogelijk, zoals collega Tarek al meldde in zijn review, om met een USB-stick in elk geval alle juiste namen te kopiëren naar de game.