Konami heeft zijn releaselijst van dit jaar vrijgegeven, aldus een Italiaanse website en daarop zien we verscheidene titels staan. Opmerkelijk is echter dat er een titel ontbreekt die eigenlijk logischerwijs wel op die lijst zou moeten staan. Juist, Pro Evolution Soccer 2016 ontbreekt mocht je het nog niet gezien hebben.

Pro Evolution Soccer 2015 werd door de critici en fans goed ontvangen wat het nog vreemder maakt dat de titel niet opgegeven is voor een release later dit jaar. Ook het nog stil houden van de game onder het mom van een grootse onthulling lijkt wat onrealistisch, aangezien het een jaarlijks terugkerende franchise is.

Nu is dus de grote vraag of PES 2016 nog wel gaat verschijnen, het ontbreken is in ieder geval erg merkwaardig. Het rommelt aardig binnen Konami de laatste tijd en dit kan er nog wel bovenop. Het begint zo langzamerhand wel tijd te worden dat Konami een duidelijk signaal gaat geven over welke richting ze op gaan, niet?

Update: De Europese product manager van Pro Evolution Soccer 2016 heeft inmiddels gereageerd dat er niets aan de hand is en dat er dit jaar gewoon een nieuw deel verschijnt. Ondanks deze geruststelling is het toch wat vreemd dat de game ontbreekt op de lijst, maar daar zal dan vast een goede andere reden voor zijn.

“Hey guys just want to say to please stop worrying, the future of PES is safe 😉 We have an incredible future ahead, can’t wait to show you