DLC Special: Zen Pinball 2 – Venom tafel – Zen Studios timmert hard aan de weg met Zen Pinball 2 en om de game fris te houden, verschijnt er geregeld een nieuwe tafel of een pakket met tafels. De laatste tafel is er weer eentje in het Marvel universum en deze draait om niemand minder dan Venom. De tafel is nu al enige tijd uit, dus het is de hoogste tijd om er eens nader naar te gaan kijken.

Venom, Spider-Man en Carnage

Het is geen geheim dat Zen Studios keer op keer weer met originele gameplay komt binnen het traditionele flipperen. De interactieve tafels met bijbehorende mini-games doet het onderscheiden van andere pinball games en deze kenmerken ontbreken uiteraard niet op de Venom tafel. Venom, de grote vijand van Spider-Man is genoodzaakt om met hem samen te werken om te strijden tegen Carnage, welke een groter gevaar brengt. Dat levert vele uren flipperplezier op en dat op de bekende manier.

De tafel is behoorlijk gevuld en de open ruimte die je normaal gesproken boven je hoofdflippers hebt, is op deze tafel relatief beperkt. De tafel zit namelijk vol met allerlei elementen die bijdragen aan allereerst de score, maar belangrijker nog, de doelstellingen die deze tafel huisvest. Dat is natuurlijk het voorkomen dat Carnage dood en verderf zaait. Als hij dan toch weet te ontsnappen, is het natuurlijk aan Venom en Spider-Man om hem tegen te houden. Dat levert, als je het goed doet, behoorlijk wat spektakel op. Zo zie je Venom en Carnage over de tafel bewegen en zo nu en dan komt Spider-Man eens voorbij vliegen.

Combo’s maken

De bijbehorende mini-games zijn misschien wat aan de simpele kant, maar dat neemt niet weg dat het geheel wel een ervaring is waar je weer even een goede tijd mee vooruit kunt. Dan te bedenken dat je scores van ongekende hoogte kunt halen door het flipperen in combo’s te gooien. Als je de juiste moves uitvoert gedurende je sessie, kan je daarmee een zeer effectieve run uitvoeren en uiteraard ontbreken ook de multiballs en secundaire flippers niet. Het is wat dat betreft een behoorlijk drukke tafel met twee lagen die beiden voor de nodige hectiek zorgen tijdens het spelen.

Aansluitend kunnen we nog opmerken dat het er wederom geheel naar een juiste stijl en sfeer uitziet. De tafel is kleurrijk, er zal een hoop gebeuren en uiteraard zijn de geluidseffecten precies zoals je van deze tafel verwacht. Het is daarmee meer een regel dan een uitzondering dat Zen Studios de tafel geheel verzorgd aflevert en hoewel het deze keer slechts één nieuwe tafel betreft, is het een welkome toevoeging in de Zen Pinball 2 familie. Het is misschien niet de beste tafel ooit, maar hij is zeker vermakelijk en dat is het belangrijkste.

Conclusie:

Zo vlak voor het einde van het jaar met de kerstvakantie in het vooruitzicht door je Zen Pinball 2 tafels heen? Dan is deze Venom tafel een prima uitbreiding. We krijgen met deze tafel een net geheel met bijbehorende geluidseffecten die de juiste sfeer brengen. De tafel is druk, bij vlagen hectisch en vooral erg vermakelijk door de interactieve elementen, zoals een Spider-Man die voorbij komt vliegen. Er zijn tafels die meer spectaculair zijn, maar dat neemt niet weg dat deze Venom tafel je zeker weer enige tijd kan bezighouden.