Gisteren kondigde Sony de officiële releasedatum voor PlayStation Now aan dat in Noord-Amerika op 13 januari staat. Tegelijk kondigden ze ook verschillende lidmaatschappen aan. Zo kun je een maand lid zijn van de service voor $19.99 en drie maanden lidmaatschap kost $44.99. Inmiddels heeft Sony naargelang vragen op het bericht op het PlayStation Blog meer details vrijgegeven over PlayStation Now. Voor je gemak hebben we het hieronder even voor je op een rijtje gezet.

  • Met het lidmaatschap krijg je toegang tot meer dan 100 games die kunt streamen. Er zijn echter meer dan 200 games beschikbaar, sommige van die games zul je enkel individueel kunnen huren en deze vallen dus niet onder het lidmaatschap.
  • Er zullen wekelijks nieuwe games worden toegevoegd aan PlayStation Now.
  • Het is niet mogelijk om eerder aangekochte games gratis te streamen via PlayStation Now. Dit omdat de PlayStation Store en PlayStation Now volledig los van elkaar staan. Een game die je al hebt en die je graag wilt streamen zul je dus alsnog moeten huren.
  • Je voortgang in de games wordt opgeslagen in de PlayStation Now Cloud servers. Als je lidmaatschap is afgelopen en je deze na een jaar weer activeert, dan zal je save nog gewoon beschikbaar zijn.
  • Er zijn momenteel geen plannen voor een korting op de service voor PlayStation Plus abonnees.
  • De focus ligt nu op PlayStation 3 games, maar in de toekomst zal het aanbod verder uitgebreid gaan worden met PSOne en PS2 games.
  • PlayStation Now lanceert volgende week op de PlayStation 3 en 4, maar zal in de nabije toekomst op meer platformen uitgerold gaan worden.

Nu de Amerikaanse release aanstaande is kan het niet lang duren alvorens Sony in Europa ook aan de slag gaat met de service. Wij zouden immers ook dit jaar een release mogen verwachten. Of wij ook een beta krijgen alvorens de service ergens dit jaar uitgerold gaat worden is nog even afwachten.