PSX-sense: Ubisoft brengt Airmech Arena naar de PS4

Ubisoft en Carbon Games hebben vandaag de actievolle game AirMech Arena aangekondigd. In AirMech Arena is het de bedoeling om jouw eigen basis te beschermen en de basis van de tegenstander over te nemen. Dit ga je doen met behulp van krachtige wapens, die getransformeerd kunnen worden. Deze AirMechs kun je zowel op het land als in de lucht gebruiken en komen handig van pas in de heftige strijd op het slagveld.

Je kan tot 9 AirMechs tegelijk besturen, elk met een eigen speciale aanval. Zo is er een AirMech die als straaljager kan aanvallen om later te transformeren naar een krachtige tank die de frontlinie van de tegenstander flink hard aan kan pakken. Hoe verder je komt, hoe meer coins (kudo’s) je vrij kan spelen. Deze zijn te gebruiken om jouw AirMechs te upgraden of om ze bijvoorbeeld een nieuwe skin te geven.

Je kan het spel zowel alleen als online in coöp met je vrienden spelen. Er zullen ranked matches komen en ook een oefen gedeelte om te testen welke AirMechs het beste bij je passen. Vooral in het coöperatieve gedeelte van de game is teamwork essentieel, want terwijl jij de aanval inzet op de vijandelijke basis word je van de andere kant keihard aangevallen door je tegenstander. Tot slot komt er ook een modus waarin je lekker achterover leunend kan kijken naar de potjes die jouw vrienden hebben gespeeld, of beter nog, kijken naar de bovenste spelers van de ranglijst om daar wat van te leren.

De game zal ergens in de lente moeten verschijnen en zal free-to-play zijn voor de PlayStation 4. Bekijk hieronder enkele screenshots van de game.