Afgelopen vrijdag kondigde Sony God of War III Remastered aan en deze heruitgave zal in juli al in de winkels komen te liggen. Na deze aankondiging werd er op het PlayStation Blog gevraagd of er ook plannen zijn om de andere delen naar de PlayStation 4 te brengen, maar dat is niet het geval.

“No plans for others in the franchise to bring over,”

Later werd er nog ingegaan op de vraag waarom ze de franchise naar de PS4 brengen en dat heeft er mee te maken dat veel spelers nog niet ‘bekend’ zijn met God of War. Nu God of War III opnieuw uitkomt kan een nog groter publiek kennismaken met Kratos en zijn avonturen. Hiermee zal Sony voornamelijk de gamers die van kamp gewisseld zijn (van Xbox overgestapt) bedoelen, die nu alsnog de kans krijgen om de game te spelen.

“Remasters often help us open the door to new players who perhaps did not play God of War 3 5yrs ago, but who we can bring it to on the PlayStation 4. People often forget, the more players we can bring into a franchise, the better for everyone. At Santa Monica Studio, we’d like as many PlayStation fans to experience our games as possible, form generation to generation.”