Special: Het rooster van Mortal Kombat X – Deel 2 – Nadat we gisteren een eerste selectie van vechters hebben behandeld, gaan we vandaag door met nog een greep uit het rooster van Mortal Kombat X personages. Ook vandaag zien we de meest uiteenlopende personages voorbij komen, waaronder oude bekenden en gloednieuwe personages. Uiteraard bekijken we ook nu weer per personage kort wat hun achtergrond is en wat je van hen kan verwachten.

Ermac

Heb je het over snelheid, dan heb je het over Ermac. Deze vechtersbaas staat sinds zijn komst in Ultimate Mortal Kombat III steevast in de top van meest gekozen personages, zowel online als offline. Hij begon zijn Mortal Kombat carrière als rode ninja, maar is later uitgegroeid tot pijlsnelle knokker met telekinetische krachten. Heeft in het verleden een hoop te danken gehad aan Kenshi, die hem bevrijdde uit de macht van Shao Kahn. Om te bewijzen dat hij niet aan de slechte kant stond, heeft hij Liu Kang geholpen in zijn gevecht tegen Onaga.

Good guy of bad guy, Ermac is een twijfelkont, maar is dodelijker dan elk ander personage. Onder andere door zijn ‘teleport punch’ en ‘telekinetic slam’ is hij geen katje om zonder handschoenen beet te pakken.

Ferra/Torr

Ferra en Torr zijn eigenlijk twee personages, maar de één maakt handig gebruik van de ander. Ferra is het kleine vrouwelijke personage dat vanaf de rug van Torr, de mannelijke reus, haar tegenstanders aanvalt. Snel is deze vechtcombinatie niet, maar ze zijn wel enorm sterk, mede dankzij de kracht van Torr. Ze dienen hun keizer Kotal Kahn en doen er alles aan om hem te beschermen. Dit hoeft dit duo echter niet alleen te doen, want ook D’Vorah dient de keizer.

Ferra/Torr is een nieuw speelbaar personage voor Mortal Kombat X, maar als je de Fatality van dit duistere duo bekijkt, lijkt het net alsof ze al jaren vertegenwoordigd zijn in de franchise.

Kano

Oudgediende Kano is één van de zeven personages die al vanaf de eerste Mortal Kombat speelbaar zijn. Kano was de grote leider van de Black Dragon clan. Kano die oorspronkelijk uit Australië komt, is een grote verrader voor de Earthrealm geweest. Alles op alles zette hij om maar zoveel mogelijk geld en macht te verdienen door de jaren heen, al moest hij daar de mensheid voor verraden en uitmoorden. Hij “dankt” zijn masker aan een woede-uitbarsting van Jax, die samen met Sonya op een missie was om deze rat af te maken.

Vooral zijn ‘cannonball drop’ is moeilijk te verdedigen, maar vlak ook zijn laserogen niet uit. Kano kreeg wereldwijd bekendheid door zijn Fatality in de eerste Mortal Kombat. Hierin trok hij het hart van zijn zielige tegenstander eruit en liet dat trots zien aan de menigte om hem heen.

Kenshi

Kenshi is blind en levensgevaarlijk met zijn zwaard, maar laat zijn kunsten pas zien vanaf Mortal Kombat: Deadly Alliance. Hij heeft zijn dodelijke ‘Telekinetic Slam’ geleerd aan Ermac, die daar gretig gebruik van maakte. Kenshi is één van de personages die in de vorige Mortal Kombat de beschermer was van de Earthrealm. Hij is dik bevriend met Raiden, Johnny Cage en Kung Lao.

Ondanks zijn handicap, bezit deze zwaarddrager genoeg krachten om zijn tegenstanders te volgen. Hij ziet niet wat een pijn hij zijn vijand aandoet, maar zijn gevoel zegt hem dat het pijnlijk is.

Liu Kang

Liu Kang is ook een oudgediende die in bijna alle Mortal Kombat games aanwezig was. Bijna allemaal, want in Deadly Alliance was hij niet speelbaar en in Deception was hij een zombie. Iedereen herinnert zich wel zijn ‘Dragon Fatality’ uit Mortal Kombat II. Hij was het hoofdpersonage van de eerste vier Mortal Kombat games en was ook de hoofdrolspeler van de twee films.

Raiden, berg je maar! Sinds jij deze ninja aan het eind van de vorige Mortal Kombat afmaakte in koelen bloede, zint hij op wraak. Liu Kang zal nu deel uitmaken van de slechte kant en zijn oude makkers Kung Lao en Raiden dwarsbomen tot de dood.

Mileena

Rondborstig maar zo lelijk als de nacht als ze haar masker afzet; zo kan je Mileena het best typeren. Deze paars geklede dame maakt al vanaf deel twee geregeld deel uit van de speelbare personages en heeft een rijke Mortal Kombat historie. Eigenlijk is zij een ideale kloon van Kitana, gekloond door Shang Tsung. Kitana is ook gelijk haar aartsvijand, want beide dames gaan nou niet bepaald gezellig bij elkaar op de koffie.

De ‘Rolling Thunder’ is een vervelende move van deze vrouwelijke ninja om te blokkeren. Ook gooit ze geregeld haar messen op je af. Haar Fatality, waarin ze je hoofd eraf snijdt en vervolgens al het vlees van je gezicht eet, is misschien wel de gruwelijkste in Mortal Kombat X.

Shinnok

Dé slechterik van de laatste delen is toch wel Shinnok. Al vanaf Mortal Kombat 4 kom je hem geregeld bovenaan de ladder tegen. Zijn kracht en techniek haalt hij uit magische aanvallen. Hij was ooit, net als Raiden, een Elder God, maar is deze titel kwijtgeraakt en is sindsdien de slechterik. Nu is hij de heerser van de Nether Realm. Deze tovenaar kan in zijn eentje meerdere vijanden tegelijk aan, puur om te wachten, te incasseren en op het juiste moment verwoestend terug te slaan.

Shinnok heeft ook uitmuntende manipulatieve kwaliteiten en heeft zo al de nodige bad guys voor zijn karretje weten te spannen, zoals Quan Chi en in het verleden Shang Tsung.

Sonya Blade

Dit personage was de enige vrouwelijke krijger in de eerste Mortal Kombat. Al vanaf dat deel bloeide er iets op tussen haar en Johnny Cage, wat later resulteerde in de geboorte van Cassandra, oftewel Cassie Cage. Voordat ze in aanraking kwam met het Mortal Kombat toernooi was ze een kolonel in het Amerikaanse leger en diende ze onder haar goede vriend Jax. Sonya heeft een gruwelijke hekel aan de Black Dragon clan, maar dan vooral aan de leider van die bende: Kano.

Pas op voor haar pijnlijke ‘Leg Grab’, want als ze je eenmaal tussen je benen vastgeklemd heeft, laat ze je niet los voor je een paar fikse verwondingen hebt opgelopen. Zij had overigens een memorabele Fatality in de voorgaande delen, waarin ze haar tegenstander een ‘Kiss of Death’ gaf.

Tot zover het tweede deel in een reeks van drie. Heb je het eerste deel gemist? Die kan je hier teruglezen. Morgen verschijnt het laatste deel in de reeks en dinsdag ligt Mortal Kombat X in de winkels voor de PlayStation 4. De PlayStation 3 versie volgt later nog – in de zomer om precies te zijn.