http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54eb1b19f2ed9.jpg
Mortal Kombat X kan je natuurlijk in je eentje spelen, maar de vechtgame bevat ook een online component. Helaas is niet iedereen te spreken over hoe de game online speelt. Zo zou er regelmatig sprake zijn van lag en een vertraging bij het indrukken van de knoppen. Dit is uiteraard erg vervelend en zeker bij een vechtgame kan het voor veel frustratie zorgen.

Daarom heeft ontwikkelaar NetherRealm Studios besloten om de gehele online ervaring van Mortal Kombat X eens flink onder handen te nemen. De code van de game die voor het online component wordt gebruikt wordt van een flinke update voorzien. Het doel van de studio is om de multiplayer van Mortal Kombat X als een offline game te laten voelen, zonder de genoemde problemen.

Om deze nieuwe online ervaring te testen heeft NetherRealm de hulp nodig van de spelers. Daarom wordt er een beta gehouden. Iedereen die Mortal Kombat X minstens één uur online heeft gespeeld kan zich hiervoor opgeven. Niet iedereen zal direct toegang krijgen, maar na verloop van tijd zullen er steeds meer spelers worden toegelaten tot de beta.

Voor het opgeven voor de beta van de nieuwe Mortal Kombat X online ervaring kan je hier terecht. De site is op dit moment nog niet live, want het opgeven kan pas vanaf 19 januari. Wanneer de beta van start gaat zijn er vier speelbare personages: Scorpion, Sub-Zero, Briggs en Cage. Gaandeweg zullen er nog meer personages aan de beta worden toegevoegd. De beta wordt beschikbaar gesteld voor zowel de PlayStation 4 als de Xbox One.