Special: Het rooster van Mortal Kombat X – Deel 3 – Het derde en tevens laatste artikel waarin we het complete rooster van Mortal Kombat X nader toelichten. Wederom een brede variatie aan vechters die allemaal hun opwachting zullen maken in de game. Het mag duidelijk zijn dat je een zeer brede keuze hebt in figuren waarmee je ten strijde kunt trekken morgen, de dag waarop de nieuwste fighter van NetherRealm Studios in de winkels ligt.

Goro

Wat zou het toch fijn zijn als je vier armen zou hebben. Maar als je er dan een lelijke rotkop bovenop hebt zitten met lang donker haar, dan heb je het niet getroffen, of je heet Prins Goro. Hij zal alleen naar de game komen voor mensen die de game in pre-order hebben staan. Goro is al jaren de lijfwacht van de eindbaas. Eerst Shang Tsung en later die van Shao Kahn. Zijn ‘Teleport slam’ is bijna niet te verdedigen. Als dit kolossale monster bovenop je springt, dan wens je dat je het overleeft. Hij kan sinds kort ook grote vuurballen op zijn tegenstanders afvuren. Kortom, vermijden deze lelijkerd… als dat kan!

Heeft een serieus gruwelijke Fatality in Mortal Kombat X waarbij hij het hoofd van de tegenstander letterlijk en figuurlijk het lijf in drukt om het later weer op een aparte manier zichtbaar te maken. Goro lives!

Jacqui Briggs

Dochter van Jax Briggs en debutant in de Mortal Kombat reeks. Ze maakt onderdeel uit van de jonge garde vechters, waarin ze met Takeda, Cassie en Kung Jin de Earthrealm wil verdedigen. Ze komt echter al langer voor in de strips van Mortal Kombat. Ze heeft in ieder geval één ding van haar vader geërfd en dat zijn haar fantastische bokskwaliteiten. Zij kan met haar blote handen een tegenstander tot moes slaan.

Als je de X-Ray ziet van deze nieuweling, dan hoef je voorlopig even geen spare-ribs meer. Ze vuurt een lading stompen af op je ribben, om ze vervolgens één voor één te breken, lekker hè!?

Kitana

Als je naar deze prinses kijkt, zou je niet zeggen dat ze al bijna tienduizend jaar oud is. Ze is de stiefdochter van Shao Kahn en de ex van Liu Kang. Beetje vreemde combinatie, maar goed. Ze heeft jarenlang aan de verkeerde kant gestaan, maar ging pas na Mortal Kombat: Deadly Alliance inzien dat haar stiefvader niet de aardige leuke vent was die zij dacht dat hij was.

In het heetst van de strijd komen haar waaiers (van ijzer) goed van pas. Altijd lekker verfrissend zo’n koel briesje, tenzij die waaiers door jouw vlees heen snijden als je tegenover haar staat. Kitana maakt al deel uit van de Mortal Kombat familie sinds Mortal Kombat II.

Kotal Kahn

Er kan er maar één de winnaar zijn, daar zong Henny Huisman ooit over en deze Kotal Kahn hoopt al jaren op deze titel. Hij is erfgenaam van de overleden Shao Kahn. Met zijn enorme leger volgelingen achter hem, waaronder D’Vorah, Erron Black en Ferra/Torr, is het knap lastig om hem aan te vallen. Hij is de nieuwe keizer van de Outworld en heeft een waanzinnige hekel aan Mileena.

Kotal Kahn is enorm sterk. Hij zal zijn krachten zeker tegen je gebruiken. Hij kan zichzelf met jouw bloed sterker maken en zo worden de gevechten tegen hem een flinke klus. Als je slim bent, daag je hem uit op een plek waar de zon vaak schijnt, want daar kan Kotal Kahn absoluut niet tegen.

Quan Chi

Vanaf Mortal Kombat 4 is Quan Chi een speelbaar personage. Hij is eigenlijk altijd al de slechterik geweest. Eigenlijk is deze lijkbleke tovenaar de ideale tegenstander van Shinnok, want buiten dit duo om is er niemand die deze twee aankan qua tovenaarskunsten en manipulatieve acties. Hij kan zijn tegenstanders letterlijk en figuurlijk hypnotiseren en kan in combinatie met zijn projectielen een pittige tegenstander zijn.

Zijn X-Ray in Mortal Kombat X mag er ook wel wezen. Een combinatie van vliegende groene schedels en meerdere portals laten de tegenstanders duizelend en gedesoriënteerd achter. Als dat maar goed afloopt.

Raiden

Als leider van de Earthrealm heeft Raiden door de jaren heen een hoop vechters getraind. Kung Lao, Kenshi, Liu Kang, het zijn maar een paar namen die allemaal in het toernooi zijn gegroeid door deze god. Raiden was ook al in de allereerste Mortal Kombat aanwezig en verscheen nadien in zo’n beetje elke Mortal Kombat game. Raiden is uitgegroeid tot een Elder God na het vermoorden van zijn vijand Shinnok.

Raiden zal het in deze nieuwe Mortal Kombat niet gemakkelijk krijgen. Quan Chi heeft al jaren de pik op hem, Shinnok zint op wraak na het afnemen van zijn Elder God titel, maar het meest lastige zal onze ‘Thunder-God’ het gaan krijgen tegen zijn oude leerling, Liu Kang. Tja Raiden, had je hem maar niet moeten vermoorden!

Sub Zero

Weer een oud gediende van de serie. Sub Zero zit er ook al vanaf het allereerste deel in, maar heeft door de jaren heen genoeg metamorfoses gehad. Hij begon als blauwe variant van zijn aartsvijand Scorpion, maar kreeg in latere delen een hele andere, menselijke, look. Zijn Fatality uit de eerste Mortal Kombat, waarin hij zijn tegenstander van het hoofd en ruggengraat ontdeed staat velen gamers nog steeds bij.

Deze koele kikker schiet graag met ijs. Zijn ‘Ice Statue’ is een lastige move, waarin hij zichzelf in een grote ijsbal verandert, waar jij dan weer tegenaan springt, om vervolgens zelf in een ijslolly te veranderen. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van deze game, want het leek erop dat hij en zijn gezworen vijand Scorpion ditmaal samen de strijd aangaan.

Takahashi Takeda

Takeda zou zomaar eens het nieuwe favoriete personage kunnen worden van Mortal Kombat fans. Niet alleen is hij pijlsnel, maar hij kan ook, zoals Scorpion, met een soort zweep zijn tegenstanders van een afstandje aardige schade toebrengen. Hij is de zoon van de blinde Kenshi. Takeda is niet geheel onbekend in de Mortal Kombat historie – hij kwam namelijk net als Jacqui ook al voor in de comics van Mortal Kombat – echter is hij nu voor het eerst speelbaar in de game.

Ondanks dat Kenshi zijn echte vader is, wil Takeda daar zelf niks van weten. Hij is in zijn jeugd opgevoed door Hanzo, die Takeda opving toen zijn moeder werd vermoord. Kenshi zoekt nu wel ineens de toenadering, maar daar wil Takeda weer niks van weten. Dat wordt een leuk familie onderonsje dus.

Erron Black

Deze cowboy-look-a-like komt ook uit de comics van Mortal Kombat en was ook nog niet eerder speelbaar in de games. Met zijn grote pistool en zijn masker voor de onderkant van zijn gezicht, zal hij zijn baas, Kotal Kahn, beschermen tot de laatste snik. Altijd handig om zo’n trouwe dienaar te hebben.

Erron zal je niet alleen te lijf gaan met zijn handen en pistool, maar hij heeft ook zand-granaten waarmee hij je kan bestoken tijdens een gevecht. Dit lijkt misschien niet zo heel erg, maar probeer maar eens te vechten tegen een schietgrage cowboy als je amper zicht hebt op wat er voor je gebeurt. Dan kan je maar beter blind zijn, zoals Kenshi

Hiermee hebben we alle in-game personages behandeld, maar er zal later nog meer bij komen via downloadbare content. Denk dan aan Jason Vorhees, Predator en meer. Wij gaan nu lekker met de game aan de slag en binnenkort mag je onze review verwachten. Mortal Kombat X ligt morgen in de winkels.