Special: De Mortal Kombat X DLC personages en de top tien van meest gemiste personages – Nadat we de afgelopen dagen het huidige rooster van Mortal Kombat X hebben doorgenomen sluiten we het vandaag af met een blik te werpen op de personages die via downloadbare content binnenkort beschikbaar worden gesteld. Ook kijken we nog even naar een top tien van meest gemiste personages, die ondanks hun voorkomen in het verhaal van de game, helaas in dit deel (nog) niet speelbaar zijn.

Jason Voorhees

Jason Voorhees, de antiheld uit de Friday the 13th films zal zijn debuut maken in Mortal Kombat X. Jason is alleen te verkrijgen voor de gamers die het Kombat Pack aanschaffen of een editie kopen waar deze DLC bij zal zitten. Hij zal, net als in de films, zijn masker dragen en proberen net zoveel terreur te zaaien. Als dit hem niet lukt met zijn vuisten heeft hij altijd nog zijn machete waar hij op kan vertrouwen.

Jason is het tweede horror-film personage dat zijn opwachting zal maken in Mortal Kombat. Freddy Krueger ging hem al voor in de vorige Mortal Kombat.

Tanya

Weer een vrouwelijke krachtpatser. Ditmaal in de vorm van DLC. Ook Tanya zal namelijk alleen beschikbaar worden voor mensen die het Kombat Pack aanschaffen. In Mortal Kombat 4 konden we voor het eerst met haar aan de slag. Heeft jarenlang als verleidelijke beschermengel gediend van Shinnok en heeft later ook haar diensten bewezen aan de Deadly Alliance en Onaga.

Tanya heeft een bloedhekel aan die andere vrouw uit de serie, Jade. Gevaarlijk in elk gevecht vanwege haar vuurkogels en menselijke ‘Cannonball Drill’.

Predator

Met de Kombat Pack zal ook film schurk Predator naar de game komen. Dit lelijke buitenaardse gespuis heeft in de gelijknamige film de negatieve hoofdrol door de mensheid uit te moorden in het regenwoud. Kreeg later nog een tweede deel van de film en zelfs uitstapjes waarin hij het opnam tegen de aliën in: Alien vs. Predator. Zal net als Freddy Krueger in het vorige deel en Jason in dit deel van het witte doek naar de game komen.

Waar ik nu al naar uitkijk; een potje knokken tegen Jax, die met het Kombat Pack DLC een skin krijgt waarmee hij als twee druppels water op Carl Weathers lijkt. En uiteraard zijn onzichtbaarheid/stealth modus kan op een hoop plezier gaan rekenen.

Tremor

Tremor is niet bij iedereen bekend, maar maakt al jaren deel uit van de Mortal Kombat historie. Hij was namelijk ooit een betrouwbare partner van Kano in de Black Dragon clan. Hij was pas zichtbaar voor het eerst in Mortal Kombat: Special Forces en keerde pas later terug in de laatste Mortal Kombat game, maar dan alleen in de PlayStation Vita versie.

Lijkt qua voorkomen op Sub Zero en Scorpion uit de eerdere delen, maar dan in de bruine kleur in plaats van blauw of geel. Tremor kan de grond flink laten trillen met zijn moves, maar kan ook zomaar je rug breken met zijn ‘Back Breaker’ ability.

De meest gemiste personages

Het hele rooster van Mortal Kombat X hebben we inmiddels behandeld en iedere fan weet dat er ook personages ontbreken. We zetten als laatste nog even de tien favoriete personages van de redactie op een rij die (nog) niet in de game zitten.

  1. Noob Saibot
  2. Smoke
  3. Sektor
  4. Cyrax
  5. Kabal
  6. Stryker
  7. Nightwolf
  8. Rain
  9. Fujin
  10. Jade

Ondanks dat ze ontbreken als speelbare personages hebben ze toch enige rol van betekenis in de game. Van onder andere Sektor (zijn raketten), Cyrax (zijn bommen) en van Kabal (zijn haakzwaarden) zitten er kleine details in de game door middel van de Kustom Kombat modus. Fujin, Stryker, Nightwolf en Kabal zitten sowieso in het eerste hoofdstuk van de story modus, waar ook Bo Rai Cho in voorkomt.

Maar ook al komen ze voor, ze zijn nog steeds niet speelbaar. Maar Mortal Kombat X krijgt nog het nodige aan downloadbare content dus wie weet komen deze vechters, of een gedeelte van hen, alsnog naar de game. In de tussentijd kunnen we ons in ieder geval vermaken met het huidige rooster… Fight!