Ongeveer twee weken geleden berichtten we al dat indie game The Escapists zich richting de PS4 zou begeven. In februari kwam de game al uit op Steam en de Xbox One, maar wij zijn nu eind mei aan de beurt blijkt uit nieuwe informatie van het PlayStation Blog.

29 mei is de datum om precies te zijn. Vanaf die dag kunnen we ontsnappingsplannen beramen en de gevangenis overnemen, want daar draait het immers om in The Escapists. Je leeft letterlijk een leven achter de tralies in deze game, maar jij zult er alles aan moeten doen om te ontsnappen, met bloedvergieten of zonder. Vraag om een gunst bij je medegedetineerden of doe werk voor de bewakers om speciale items te bemachtigen om deze te gebruiken voor je ontsnapping, alles is mogelijk.

De game bevat zes diverse gevangenissen en deze verschillen elk in moeilijkheidsgraad. Een gevangenis die niet kan ontbreken bij een game als deze, is natuurlijk Alcatraz en die verschijnt middels een DLC pakket. The Escapists is straks te koop voor €17,99 en de Alcatraz DLC zal €2,49 bedragen.