Het is me wat met de lengte van games tegenwoordig. Aan de ene kant heb je titels als The Order 1886 die bij de aftiteling een vertwijfeld “nu al?”-gevoel oproepen. Aan de andere kant heb je games als Skyrim of de The Witcher 3, games die letterlijk een stukje van je leven wegnemen. In die laatste categorie kunnen we binnenkort misschien ook Metal Gear Solid V: The Phantom Pain plaatsen.

In de bovenstaande video – een top 5 met dingen die je moet weten over Metal Gear Solid V, samengesteld door de vaak hilarische jongens van PlayStation Access – krijgen we te horen hoe iemand bijna klaar is met de verhaallijn in de game. Hij heeft er zo’n vijftig uur over gedaan en zou in totaal zo’n 52% van de totaalervaring achter de rug hebben. Een simpel rekensommetje toont ons dan dat…

… de vijfde game in de populaire MGS-reeks wel eens langer dan 100 uur in beslag zou kunnen nemen. Als je van plan bent om echt alles in de game te doen, tenminste. Aangezien Metal Gear Solid V: The Phantom Pain nog niet in de winkelrekken ligt, mag je dit bericht voorlopig nog classificeren als een ‘gerucht’. De bovenstaande video zal echter ongetwijfeld voor heel wat hype zorgen.