http://playsense.nl/images/file/img_558c03460ec02.jpg

Veel mensen kampen met het probleem dat downloads via de PlayStation Store of het Network zo ontzettend traag gaan, waarbij je soms wel een dag of langer moet wachten op een game of patch voordat het binnen is. Onlangs is ons redactielid Tarek ook tegen dit probleem aangelopen. Hij kocht Batman: Arkham Knight gewoon netjes in de winkel, om vervolgens verrast te worden met een patch die 9 uur moet downloaden.

Tarek meldt:

Anders download ik gewoon even een day-one patch voor Batman: Arkham Knight waarbij het negen uur duurt voordat die binnen is. 3.5GB en 9 uur verder, fijn hoor!

Tarek is niet de enige, meer mensen irriteren zich mateloos aan de snelheden die het PlayStation Network momenteel haalt. Ongeacht je verbinding, het duurt gewoon allemaal heel erg lang. Vooral het feit dat day-one patches steeds groter worden, neemt het probleem ook automatisch toe. Zeker als je games digitaal koopt, welke ook een eeuw duren om binnen te halen.

@Rawrr_EU besloot op Twitter Yoshida aan te spreken met een video als bewijs. Ondanks dat hij een fiber-verbinding heeft duurt het ruim 4 uur voordat een downloadbare content pack van 1.2GB binnen is. Yoshida meldt op de hoogte te zijn en zegt dat sommige mensen ermee kampen, maar niet allemaal.

Hij noemde de tweet in ieder geval erg informatief en belooft er naar te gaan kijken. Sony dient dit dan ook snel op te lossen, voor een betaal netwerk dat zo traag is, is dit immers onacceptabel.

https://twitter.com/Rawrr_EU/status/614012043897794560