Hideo Kojima en filmregisseur Guillermo del Toro werkten zoals bekend samen aan Silent Hills, maar deze game werd helaas geannuleerd. Als het aan Del Toro ligt, betekent dat echter niet het einde van de samenwerking tussen de twee mannen. Dit laat hij in een interview met IGN weten.

Del Toro zei dat hij het geweldig vond om samen te werken met Kojima en dat ze goede vrienden zijn en nog steeds contact hebben. Ook laat hij weten dat ze samen bezig gaan aan een nieuw project, wat dus niet Silent Hills zal zijn. Verder lichtte Del Toro nog kort toe wat de plannen waren met Silent Hills. Het idee was om de grenzen van de nieuwe consoles te verleggen en een game te maken die spelers in de war moest brengen.

“I love working with Kojima-san. We are still in touch. We are still friends and working into doing something together, but that’s not going to be Silent Hills.”

“We were in the planning stages, and it’s a shame it’s not going to happen. We were talking about really pushing the boundaries of the new consoles, and making the game really mess with your head. One of the great moments in Metal Gear Solid was Psycho Mantis. The idea that a game can actually interact with you, and stuff like that.”

Hoewel er nog helemaal niks over het nieuwe project van Kojima en Del Toro bekend is, zijn we nu al benieuwd waar het duo mee gaat komen. Silent Hills zag er immers veelbelovend uit en dus zullen ze ongetwijfeld weer met iets moois op de proppen komen.