http://playsense.nl/images/file/img_55bb82d81a6e7.jpg

Een bron van PSX-Sense die dicht bij Sony staat, heeft iets opmerkelijks laten doorschijnen over de plannen van Sony Computer Entertainment met betrekking tot PlayStation Plus. Volgens deze bron is Sony namelijk van plan om de PlayStation Plus prijs te verhogen in Europa. Momenteel kost een 12 maanden PlayStation Plus abonnement 49,99 euro, een 3 maanden abonnement kost 14,99 euro en per maand betaal je 6,99 euro. Nu zou de maandprijs onveranderd blijven, maar de 12-maanden prijs en 3-maanden prijs lijken omhoog te gaan.

De reden hiervoor is simpelweg de ‘euro koers’, deze is op het moment relatief laag. Voor een euro krijg je op het moment van schrijven gemiddeld 1,09 tot 1,11 dollar. Dit nekt momenteel een flink aantal bedrijven die in de Europese zone actief zijn en we hebben al menig prijsverhoging mogen zien bij elektronische apparaten. Zo heeft het merk Sonos vandaag de prijzen verhoogd om simpelweg dezelfde reden. Ook Apple heeft eerder dit jaar de prijzen voor de Macbook’s omhoog gegooid evenals die van de developer license, wat met 10 euro per jaar omhoog is gegaan. Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar er zijn nog meer voorbeelden.

Het plan van Sony zou niet op korte termijn doorgevoerd worden, mogelijk dat men de koersen eerst nog langer wil aan blijven kijken. Je kunt er alleen wel de donder op zeggen dat meerdere bedrijven de komende tijd prijsverhogingen zullen doorvoeren in de Europese sector als de koers van de euro dermate laag blijft.

De nieuwe PlayStation Plus prijzen, zoals gespeculeerd, zal voor 12 maanden 59,99 euro worden en voor 3 maanden 15,99. Dit zorgt ervoor dat wanneer je per kwartaal betaalt je ongeveer 64 euro kwijt bent, per jaar 59,99 en per maand gewoon 6.99.

De maandprijs is in principe al eens verhoogd in meerdere landen, ook dankzij koerswijzigingen. Sony anticipeert hier dus wel degelijk op. Dit maakt het gerucht dan ook erg plausibel, want er was eerder immers ook al een gerucht over een prijsverhoging tijdens de lancering van de PS4 voor de maandprijs van PlayStation Plus, wat uiteindelijk ook waarheid is gebleken.

De huidige PlayStation Plus prijzen

http://playsense.nl/images/file/img_55bb83672b394.jpg

Mogelijke nieuwe prijzen (impressie)

http://playsense.nl/images/file/img_55bb83eac43f9.jpg