http://playsense.nl/images/file/img_56052b888cb18.jpg

Dit allereerste artikel is de kick-off van een nieuwe rubriek op PSX-Sense, namelijk ‘Community Feedback’. In deze rubriek zullen we regelmatig een artikel publiceren waarin we bepaalde ontwikkelingen binnen PSX-Sense gaan bespreken. Ook geeft deze rubriek gebruikers de kans bepaalde vragen te stellen over de site en de toekomst van bepaalde onderdelen. Aangezien we bij PSX-Sense enorm veel waarde hechten aan de community, gaan we met deze rubriek jullie meer betrekken bij de website. Het is niet alleen een plek waarin we jullie mening vragen over een bepaald idee, maar ook een plek waarin je jouw visie over de site kunt ventileren. Verder geven we je ook een kijkje achter de schermen en bespreken we met jullie wat er zoal gebeurd is de afgelopen week of weken.

Advertenties op mobiel; er ging iets niet helemaal goed

Paniek paniek, eerder deze week ging er iets mis met een KPN advertentie en dat hebben we goed gehoord door diverse reacties via de mail en andere kanalen. We hadden een KPN advertentie klaarstaan voor op de desktop- en tablet-versie van PSX-Sense, welke per ongeluk ook op de mobiele site terecht is gekomen. Dit kwam door het feit dat een waarde in de advertentiecode niet juist was ingesteld. We wisten dit redelijk snel te fixen, maar het galmde in de reacties al snel met opmerkingen als; ‘Heeft PSX-Sense geld nodig of zo?’, ‘Wat een irritante ad’ en ‘installeer adblock’. Relax, een foutje kan gebeuren en mocht je ooit een irritante advertentie krijgen waarbij je het gevoel hebt dat het niet helemaal klopt, stuur ons dan even een mailtje op [email protected].

De enquête

Vorige week hebben we een enquête gestart onder de community van PSX-Sense en het resultaat is echt overweldigend. Er zijn meer dan 450 mensen die de enquête inmiddels hebben ingevuld en de resultaten hebben echt een heel mooi zicht geleverd op hoe jullie over PSX-Sense denken. We houden de enquête nog tot half oktober open en zullen nadien de prijswinnaars bekendmaken. Hou de enquête in de gaten, want er komt een update qua prijzen aan. De winnaars nemen we mee in een komende editie binnen deze rubriek, waarin we tevens de resultaten met jullie gaan bespreken.

Ons is trouwens opgevallen dat de iOS-app van PSX-Sense heel erg in de smaak valt. Deze werd immers meerdere keren genoemd in de enquête als positief punt. Dit is fijn om te weten, want we hadden de ontwikkeling inmiddels alweer op een iets lager pitje gezet. Nu we zien dat de iOS-app dermate populair is, gaan we proberen om dit najaar weer een update te lanceren die meer functies aan de app toevoegt.

Er werd ook veel om een Android-app grevraagd en als antwoord daarop hebben we de responsive website gelanceerd. We hebben momenteel dus geen plannen voor een speciale Android-app, aangezien de responsive website de functionaliteit in die zin voldoende overneemt.

FIFA 16, wanneer komt de review?

Je zult je inmiddels wel afvragen waar onze FIFA 16 review blijft; de game is immers sinds donderdag al verkrijgbaar. Dit is ook meteen de dag waarop wij de game ontvangen hebben. EA heeft de nodige vertraging opgelopen met het versturen van review-exemplaren, waardoor de game iets later kwam dan gepland. Nu kunnen we natuurlijk snel een review eruit pompen, maar zoals je weet nemen we bij PSX-Sense vaak ruim de tijd voor reviews. Voor ons is het belangrijker dat een game goed gespeeld is, dan om een review vroegtijdig online te hebben. Soms heb je geluk – zoals bijvoorbeeld met PES 2016, waarvan het review exemplaar al twee weken voor de release arriveerde – en dan lukt een publicatie op de releasedatum/embargo immers wel.

Een hoop updates later dit jaar, onder andere voor het forum

Het forum is iets waar we al een tijdje mee zitten. Momenteel gebruiken we nog vBulletin en dit is niet echt een systeem dat met zijn tijd is meegegaan. We zijn momenteel dan ook bezig met het creëren van een geheel nieuw forum, dat beter geïntegreerd is met de site. Dit forum maken we helemaal zelf en alhoewel dit een hoop werk is, is dit toch de beste optie momenteel. We hebben onlangs de categorieën op het forum al wat verdund voor meer overzicht. Veel kunnen we nog niet melden over deze forum update, aangezien we net gestart zijn met de ontwikkeling.

Verder gaan er ook een hoop updates uitgevoerd worden in het loginsysteem. We werken op dit moment aan nieuwe registratiepagina’s, betere inlog-modules en overzichtelijkere profielpagina’s. Verder zal het design ook weer wat aangepast worden later dit jaar; zo zijn we van plan een donkere background te introduceren, zodat de site wat rustiger wordt voor de ogen. De responsive website laadt momenteel ook een beetje traag in dankzij het menu en dit gaan we ook oplossen.

Vragen? Shoot

Heb je vragen aan ons in verband met de toekomst van PSX-Sense of bepaalde ontwikkelingen die hierboven beschreven zijn, laat het dan vooral weten in de reacties hieronder. Ook horen we graag of je deze nieuwe rubriek interessant vindt.