http://playsense.nl/images/file/img_5609164dcc7f2.jpg

Het is gebleken dat we geen reviews hoeven te verwachten van Tony Hawk’s Pro Skater 5 alvorens de game uitkomt. Activision heeft blijkbaar de keuze gemaakt geen review-exemplaren uit te sturen voordat de release daar is. Dit geldt wereldwijd. Zo worden er ook geen games uitgestuurd naar de pers in Noord-Amerika voor 29 september, terwijl het gebruikelijk is dat menig media daar al voor de release een review heeft. Dit is vaak geen goed teken, want op deze manier zorg je ervoor dat men op de release niet weten of een game wel of niet goed is.

Desalniettemin blijven we wel optimistisch rondom Tony Hawk, aangezien we de game nog niet uitgebreid hebben kunnen spelen en de franchise sowieso een plekje in ons hart heeft. Mocht je een pre-order hebben geplaatst voor Tony Hawk’s Pro Skater 5, dan hebben we alvast goed nieuws voor je. De pre-load van de game is namelijk live gegaan, maar ook hier is iets mee aan de hand.

De pre-load van Tony Hawk’s Pro Skater 5 is namelijk 4.6GB, wat aanzienlijk minder is dan menig andere game deze generatie. Dit kan te wijten zijn aan enorm goed gebruik van compressie, maar dan nog lijkt het wat aan de lage kant. Mogelijk is het dan ook de halve game die men heeft klaargezet, want wanneer de game uitkomt moet je nog een patch downloaden die groter is dan de initiële game zelf. De day-one patch weegt namelijk 7.7GB wat de totale grootte op 12.7GB brengt voor Tony Hawk’s Pro Skater 5.

De game ligt op 2 oktober in de winkels voor de PS4 en Xbox One, de PS3 en Xbox 360 versie komt later in november.