Toen Ghost Recon: Wildlands werd aangekondigd, bleek dat de game een vrij grote nadruk legt op de coöp ervaring. Toch werd al snel gemeld dat je de game ook alleen kan spelen met drie AI gestuurde teamgenoten. Deze zouden dan vervangen worden door ‘echte’ spelers wanneer je een coöp sessie zou betreden. Een veel voorkomende vraag was al snel of de game door dit systeem een internetverbinding vereist om te spelen, zelfs als je gewoon in je eentje wil spelen.

Daar hebben we nu gelukkig antwoord op en dit antwoord zal veel mensen blij maken; Ghost Recon: Wildlands vereist geen internetverbinding en is dus echt volledig offline te spelen, mocht dit je voorkeur hebben. De community manager van Ubisoft liet op het Ubisoft forum weten dat er een coöp campagne is die ook speelbaar is met drie bots, iets dat we dus al wisten. Het team achter Charlie INTEL benaderde de community manager vervolgens met de vraag of dit ook daadwerkelijk betekent dat je de game offline kan spelen en deze vraag werd bevestigend beantwoord.

Dit is overigens niet het enige nieuwtje omtrent Ghost Recon: Wildlands. Op het forum van Ubisoft werd namelijk ook bevestigd dat, wanneer je met vrienden in een party speelt, iedereen kan gaan en staan in de open wereld waar hij of zij maar wilt. Er is dus geen in-game limiet op de afstand tussen spelers. Je kan dus volledig je eigen speelstijl hanteren en de game spelen zoals jij wil.