Het aanpassen van grafische instellingen van games is iets dat eigenlijk alleen op de PC echt aanwezig is. Bij console games zijn vrijwel altijd alleen de simpele basiszaken in te stellen. Toch lijkt het erop dat Tom Clancy’s: The Division hier een uitzondering op wordt.

Dankzij informatie van één van de ontwikkelaars is het nu namelijk bekend geworden dat er wat meer geavanceerde instellingen zijn aan te passen in The Division op de PlayStation 4 en Xbox One. Sterker nog, de medewerker vertelde dat door bepaalde aspecten van de belichting van de game uit te schakelen, de framerate hierdoor zal verbeteren. Ubisoft wil spelers hiermee de keuze geven tussen de framerate en de visuals van de game.

Het is niet bekend in hoeverre de framerate wordt verhoogd als je deze grafische aspecten uitschakelt, want hier werd niet verder op ingegaan. We zullen dus moeten wachten totdat The Division uit is om te zien hoe dit in de praktijk gaat werken. Hoe dan ook is het altijd fijn om te zien dat je deze keuze krijgt, aangezien iedereen natuurlijk andere voorkeuren heeft als het gaat om de framerate en graphics van een game.

“It’s actually great that we give the option to disable certain lighting aspects to improve framerates in the console versions, which I don’t know of another game that does that off the top of my head. So if you want to choose framerate over visuals, you can if you want.”