SEGA heeft vanmiddag bekendgemaakt dat Yakuza 0 begin 2017 naar Europa zal komen. De game zal zowel digitaal als fysiek voor de PlayStation 4 uitgebracht worden. In de game beleef je het verhaal van Kazuma Kiryu en zijn weg naar de top van de Yakuza.

Om deze aankondiging te vieren heeft SEGA een ‘Legends’ trailer vrijgegeven, die kan je hieronder bekijken. Eveneens met de aankondiging werden er nog wat details gemeld, die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • De oorsprong van de draak – Aangezien iemands toekomst voor een groot deel wordt bepaalt door zijn verleden, komen we heel wat te weten over Kiryu en de wegen die hij bewandelde in de Yakuza-serie. En uiteraard krijg je de bijnaam “Dragon” alleen als je weet hoe je koppen laat rollen. Het is nu mogelijk om instant van vechtstijl te wisselen voor enkele van de heftigste gevechten in de Yakuza-serie ooit.
  • Speel als de ‘Mad Dog’ – Voor het eerst in een hoofddeel uit de serie, is de voormalige NPC Goro Majima nu een speelbaar personage. Dit meest excentrieke personage uit Yakuza heeft zijn eigen vechtstijl, vaardigheden en een voorliefde voor louche zaakjes. Speel als hem voor nieuwe inzichten in zijn achtergrond.
  • De decadentie van de jaren tachtig in Japan – In de wereld van Yakuza 0 draait alles om geld, en je kunt in de game op duizenden manieren geld pakken, verdienen of uitgeven. Als gangster kun je geld uit de zakken van andere bendeleden kloppen, of het ‘eerlijk’ verdienen met de zogenaamde Telephone Clubs, Disco Halls, en Pocket Circuit autoraces.
  • Een aanwinst voor je collectie – Yakuza 0 krijgt een fysieke editie in Europa! Meer informatie over deze editie volgt later.

De game is in het Japans speelbaar met Engelse ondertiteling. Een exacte releasedatum is op moment van schrijven nog niet bekend.