Mirror Edge
Het is ondertussen al bijna 10 jaar geleden dat we voor de eerste keer de naam Mirror’s Edge voorbij hoorden waaien, een game waaraan DICE werkte om af te stappen van diens populaire franchise: Battlefield. Men beloofde een nieuwe en interessante manier van gamen en die beloftes wist men dan ook waar te maken in 2008 toen Mirror’s Edge verscheen voor de PS3 en Xbox 360.

De game werd positief onthaald en men hield de naam in stand door enkele kleinere games te ontwikkelen voor de iPhone, iPad en Windows Phone. Toch liet een vervolg op de populaire franchise steeds langer op zich wachten, maar in 2013 werden onze gebeden eindelijk aangehoord en kregen we tijdens de E3 Mirror’s Edge Catalyst voorgeschoteld, het vervolg op het populaire Mirror’s Edge.

Ondertussen zijn ze bij EA bewust dat deze titel heel populair is bij heel wat gamers en het ziet er dan ook naar uit dat ze Mirror’s Edge wat meer in de schijnwerpers zullen plaatsen. EA heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Endemol om een televisiereeks te maken op basis van de franchise.

In deze reeks zal Faith opnieuw de hoofdrol opeisen en ze wordt deze keer beschuldigd van moord en moet daarbij strijden tegen de conglomeraat en een complot dat de maatschappij volledig omver zou kunnen werpen. Volgens Endemol is de franchise geschikt om een wereldwijd publiek te bereiken op TV.

“We clearly see Mirror’s Edge as a franchise for the global TV audience. It has a strong female protagonist, a wildly rabid fan base and a worldwide brand that Electronic Arts and EA DICE have done an amazing job establishing.”

Mirror’s Edge Catalyst verschijnt officieel op 9 juni 2016.