firewatch-review-86833

Ford Motor Company heeft een blunder gemaakt wat betreft het artwork in hun nieuwste reclame-uiting. Zoals een ieder kan zien is het artwork hieronder immers afkomstig van de game Firewatch. Dit artwork is gebruikt door Ford om hun Freedom Sales Event aan te kondigen, dat gehouden wordt ter ere van ‘4th of july’ oftewel Independence Day in de Verenigde Staten.

Het is niet zo dat het artwork geïnspireerd is op dat van Firewatch, het is gewoon rechtstreeks gekopieerd. Panic Inc. de ontwikkelaar achter Firewatch, heeft inmiddels op Twitter laten weten dat zij nooit toestemming hebben gegeven aan Ford om dit te gebruiken. Hiermee pleegt Ford dus in principe plagiaat, wat niet is toegestaan.

Ford heeft inmiddels al laten weten aan Gamasutra dat het artwork afkomstig is van ‘widewallpaper.info’ en volgens hun is de website normaliter erg goed in het vermijden van overtredingen volgens de DMCA. Of Panic verdere stappen gaat ondernemen is nog niet bekend, maar een schadevergoeding is aannemelijk.

Cl-mGbLVEAA3cwW

firewatch-ford-promotional-image

https://youtu.be/EN8HEzWNG1Y