27996657515_5b9781e78d_b

Het is al bekend welke launchgames van Sony zelf er voor PlayStation VR gaan uitkomen. Langzaam maar zeker laten ook third-party ontwikkelaars weten welke titels zij gaan uitbrengen op de releasedatum van de virtual reality-bril. Het Europese PlayStation Blog laat weten dat één hiervan SuperHyperCube is.

De bedoeling van de game is heel erg simpel: je hebt een kubus en deze moet je zo draaien dat deze door een gat in de muur past die langzaam op je afkomt. Als je dit voor elkaar hebt gekregen, dan begint de echte uitdaging. Er worden namelijk steeds meer grote en kleine vierkante objecten aan je bestaande kubus toegevoegd. Het blok waar je de controle over hebt wordt dus steeds groter en dat belemmert je zicht op het gat van de aankomende muur. Je hebt daardoor steeds minder tijd om je kubus te draaien, zodat deze door het gat kan. De oplossing voor dit probleem is PlayStation VR, hiermee kun je namelijk om je blok heen kijken.

Om het geheel nog wat interessanter te maken zijn er ook power-ups aanwezig die je kunnen helpen. Zo kun je onder andere de tijd vertragen met Time Warp en met Smash kun je een aankomende muur verpulveren. In totaal zullen er tien levels zijn met ieder tien muren. Tevens zijn er online leaderboards, dus je kunt jouw scores vergelijken met vrienden en andere gamers in de wereld.